Email: contact@gradini-design.ro / Tel. 0784.709.623
 
 
 

O suprafata gazonata este un element esential in amenajarea unui spatiu verde. Suprafata intinsa a unei peluze pune in valoare celelalte elemente vegetale (arbori, arbusti, flori) si creaza o legatura vizuala intre acestea, conferind in acelasi timp senzatia de ordine, echilibru si liniste

1
22

Gazonarea prin insamantare– este o metoda economica, semanatura se realizeaza relativ usor, dar necesita perioade lungi de repaus pana la utilizare.

Gazonare prin montare de rulouri de gazon– suprafata gazonata astfel poate fi utilizata inca din prima zi de la infiintare, rulourile de gazon acopera imediat suprafetele neinierbate imbunatatind astfel imaginea spatiului amenajat, dar implica metode mai complicate de infiintare si costuri mai mari.

Gazonare prin hidroinsamantare– este procedeul de aplicare pe sol a unui amestec de: apa, seminte de gazon, gel co-polimer, celuloza reciclata, fertilizant starter si un colorant inofensiv. Amestecul se face intr-un rezervor unde se barboteaza continuu solutia, care este aplicata pe suprafata pregatita pentru gazonare. Hidroinsamantarea este indicata pentru inierbarea pantelor taluzurilor, pe marginea drumurilor si autostrazilor. Comparativ cu insamantarea uscata, hidroinsamantarea are prioada mai scurta de repaus pana la utilizare si costuri similare.